BAKANLIĞIMIZ İLE VAKIFLAR BANKASI ARASINDA YATILI VEYA BURSLU ÖĞRENCİ ÖDEMELERİNE DAİR İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

28.12.2017 523

Bakanlığımızca 577.000 öğrencimize ödenen burs, harçlık ve sosyal yardım ödemelerinin Türkiye Vakıflar Bankası kanalıyla ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan protokol, Müsteşar Yardımcımız Sayın Muhterem KURT, Genel Müdürümüz Sayın Ercan TÜRK, Vakıfbank Ankara 2. Bölge Müdürü Sayın Mustafa KAYA ile Bakanlığımız temsilcilerinin 15/12/2017 tarihinde katıldığı törende imzalandı.

Bu protokol hükümleriyle, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören burslu ve parasız yatılı öğrencilerin burs, harçlık ve sosyal yardım ödemelerine ait iş ve işlemler Türkiye Vakıflar Bankası MEB /Ankara Şubesince yürütülecektir.

Öğrencilerimize Akıllı Kartlar Dağıtılacak

Yapılan bu protokolle; banka tarafından burslu ve parasız yatılı öğrencilerin adlarına düzenlenecek “Sosyal Proje Kartları”, kart masrafı ve hesap ücreti alınmadan hazırlanacak olup üzerlerinde Bakanlığımız logosu yer alacaktır. Pansiyonlarda kimlik ve giriş kartı olarak kullanılacak olan Sosyal Proje Kartları ile öğrencilerin burslarına aynı anda ve daha hızlı erişmelerine olanak sağlayacaktır.

Öğrencilerin harçlık ve burslarının ödenmesi sırasında bankalar tarafından kesilen hesap işletim ücreti, eft ve havale ücreti gibi ekstra yüklerin ortadan kaldırıldığı ve yapılan yardımların öğrencilerimizin eline eksiksiz ulaşmasının sağlandığı bu sistemle burs işlemlerinin etkili yürütülmesi sağlanarak, eksik ve sehven yapılan ödemeler ile  gecikmeler önlenecek, merkezi olarak yakından izlenebilir bir sisteme geçilerek, dağıtılan bursların ve yardımların yakın takibi sağlanacaktır.

Kaynak: https://ogm.meb.gov.tr/www/bakanligimiz-ile-vakiflar-bankasi-arasinda-yatili-veya-burslu-ogrenci-odemelerine-dair-is-birligi-protokolu-imzalandi/icerik/636