EBA Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır?

EBA Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır?

07.02.2018 1234

 

Destekleme ve Yetiştirme Kursları için başvurular başlamıştır. 07 Şubat-18 Şubat 2018 tarihleri arasında internet üzerinden başvuruda bulunulması gerekmektedir. İnternet üzerinden giriş yapmak için aşağıdaki adımları takip edeceğiz.

 

1. Arama motoruna(mozilla firefox varsa buradan giriniz) “e kurs eba” yazalım.

2. Milli Eğitim Bakanlığı E-Kurs Başvuru ve Yönetim Sistemi(https://e-kurs.eba.gov.tr/ )tıklayalım.

3. Açılan sayfadaki başlıklardan Öğrenciler için EBA girişini seçelim.

4. E okul bilgileri ile girişi seçelim. Öğrencimizin T.C Kimlik numarasını, cilt numarasını (cilt numarasının başında 0 varsa sıfır olmadan girelim) veya Nüfus cüzdanı seri numarası, okul numarasını ve giriş kodunu girelim. Giriş yapalım.

5. Üst bölümde siyah kısımda bulunan E-KURS seçeneğine tıklayalım.

6. Öğrenciler için EBA girişini tıklayalım. Açılan sayfanın sağ üst köşesindeki bilgilerimi güncelle bölümünü mutlaka güncelleyelim ve kaydedelim.

6. Sol menüde bulunan Kurs Tercih e tıklayalım.

7. Açılan sayfada tercih etmek istediğiniz okul bölümünden okulumuzu seçelim.

8. Daha sonra altta bulunan “Ders Ekle” butonuna tıklayalım. Ders seçildikten sonra aşağıda öğretmen isimleri çıkacaktır. Hangi öğretmenden kurs almak istiyorsa öğretmenin ismini sadece seçelim . Aynı işlem seçilen ders kadar “Ders Ekle” butonu kullanılarak tekrarlanacaktır.

9. Dersleri kaydet butonuna bastığınızda karşınıza seçtiğiniz dersler çıkacaktır. Öğretmen ismi çıkmayan dersleri de seçebilirsiniz.