Öğrencilerimizi İlgilendiren Önemli Yönetmelik Değişikliği

Öğrencilerimizi İlgilendiren Önemli Yönetmelik Değişikliği

07.02.2018 750

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin bazı maddeleri 31 Ocak 2018 Çarşamba günü değiştirilmiştir. Bu değişikliğe göre;

4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda her dersten bir dönemde iki sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez. Ortak değerlendirme yapılmasına imkân vermek üzere; sınavlar ilgili zümre kararı doğrultusunda okul müdürlüğünce ortak olarak da yapılabilir. Ortak sınavların soruları ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince hazırlanır.”

Bu değişiklikle, bir dersin ders saati sayısına bakılmaksızın bütün derslerden 2 sınav yapılacaktır.

Proje puanlarının aritmetik ortalaması ile ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ayrı ayrı alınarak toplanıp ikiye bölünür. Bulunan sonuçla birinci ve ikinci sınav puanları toplanıp üçe bölünerek elde edilir.

Bu değişiklikle,  ders etkinliklerine katılım ve proje puanları ayrı ayrı etki etmeyecek, ortalamaları alınıp yazılara eklenecek daha sonra ortalaması alınacaktır. 

Yazılılarda alınan puanlar artık çok önemli duruma gelmiş olup, ders etkinliklerine katılım ve proje puanları eskisi gibi çok fazla katkı sağlamayacaktır.

Örneğin;

07-02-2018